De navigatietaal kiezen

Standaard worden de interfacecomponenten vertaald naar het Nederlands wanneer je navigeert om een Nederlands artikel te bekijken.

Door gebruik te maken van het taalselectieformulier #MENU_LANG, worden de interface-elementen standaard en voor de artikelen in de geselecteerde taal gewijzigd.

Wanneer we al in een artikel zijn voor een specifieke taal, bijvoorbeeld Engels, en dus al gebruik maken van de Engelse interface en het taalmenu "English" aangeeft, en we dan via het taalmenu vragen die pagina in het Frans weer te geven, dan zal aan de URL voor de pagina een parameter lang=fr worden toegevoegd. Maar in de praktijk verandert er niets voor de bezoeker van de site, waarbij zowel het artikel zelf als de interface in het Engels blijft. Wat er werkelijk gebeurt, is dat het de eigen context van het artikel is die voorrang heeft gekregen boven de vraag van de bezoeker.

We kunnen echter ook het tegenovergestelde geval zien, waarbij de interface in het Frans wordt weergegeven, maar het artikel toch in het Engels wordt gelezen. Om ervoor te zorgen dat de interface zich onafhankelijk van de taal van het huidige artikel of de huidige rubriek gedraagt, moet je de globale variabele forcer_lang in het bestand mes_options definiëren:

// forceer de taal van de bezoeker
$GLOBALS['forcer_lang']=true;

Auteur hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 12/03/23

Vertalingen: English, français, Nederlands