Parameters doorgeven

Je kunt een of meer parameters doorgeven aan codesegmenten die in een skelet zijn opgenomen. Standaard wordt er niets doorgegeven aan de in te voegen code, behalve de verwerkingsdatum. Om parameters door te geven aan de compilatiecontext van het skelet, moeten ze expliciet worden aangegeven bij het aanroepen van de "inclure":

<INCLURE{fond=inc_skelet}{parameter} />
<INCLURE{fond=inc_skelet}{parameter=waarde} />

Het eerste voorbeeld met {parameter} haalt alleen de waarde van #PARAMETER op en geeft deze door aan de compilatiecontext in de variabele parameter. Het tweede voorbeeld kent een specifieke waarde toe aan de variabele parameter. In beide gevallen kunnen we de waarde binnen de in te voegen code terugvinden door middel van #ENV{parameter}.

De huidige context doorgeven

De {env} parameter kan worden gebruikt om de volledige compilatie context van het skelet door te geven aan het in te voegen skelet.

Voorbeeld

// bestand A.html
<INCLURE{fond=B}{type}{trefwoord=appel} />
// bestand B.html
<INCLURE{fond=C}{env}{kleur=rood} />
// bestand C.html
Type: #ENV{type} <br />
Trefwoord: #ENV{trefwoord} <br />
Kleur: #ENV{kleur}

Roepen ze de pagina A op met spip.php?page=A&type=fruit, dan geeft dit de type en trefwoord parameters door aan skelet B.html. Vervolgens geeft dit bestand alles door aan bestand C.html, samen met een nieuwe parameter kleur.

In het skelet C.html kunnen we nu alle parameters weergeven.

Auteur hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 12/03/23

Vertalingen: English, français, Nederlands